Microsoft Certified Desktop Support Technician MCDST certificering

formulier

Je MBO-ICT diploma op zak, en al wat werkervaring als helpdeskmedewerker? Dan is het tijd om door te leren en te starten met het behalen van ICT certificeringen. Sinds enige tijd is het niet meer mogelijk om het Microsoft Certified Desktop Support Technician (MCDST) certificaat te behalen. Deze zijn vervangen door de MCSA certificering op Desktop niveau.

MCDST Helpdeskmedewerker vacatures

Helpdeskmedewerkers kunnen diverse certificeringen en specialisme hebben. Een daarvan is de Microsoft MCDST certificering. MCDST is een basiscertificering en met het behalen van deze certificering is de helpdeskmedewerker in staat goede helpdesk- of werkpleksupport verlenen op het gebied van onderhoud en ondersteuning.

Nieuwe MCDST Windows 7, 8 en 10 certificering

Met de komst van Windows 7, Windows 8 en Windows 10 zijn de oudere 70-271 en 70-272 Microsoft MCDST examens niet meer beschikbaar bij Microsoft. IT Professionals die zich als professionele Desktop Support Technician willen certificeren, kunnen dit vanaf heden het beste doen door middel van de Windows 7, 8 of 10 certificering (70-680 en 70-685, de 70-686 of de meest recente MCSA Windows 10 70-697 en 70-698).

Onderstaande oude MCDST examens zijn niet meer beschikbaar, dit zijn:
- 70-271 Supporting Microsoft Windows XP Client Operating Systems*
- 70-272 Support and Troubleshoot Applications on Microsoft Windows XP*
* Beide examens zijn per 30 Juni 2011 niet meer beschikbaar.

Upgraden naar MCSA Windows 8

MCDST (Windows XP) of MCITP: Enterprise Support Technician (Windows Vista) gecertificeerd? Volg dan onderstaande Upgrading to XP naar MCSA Windows 8 opleiding.
- Examen 70-692 Upgrading Your XP Skills to MCSA: Windows 8.

Certificaten MCDST helpdesk

MCDST staat voor Microsoft Certified Desktop Support Technician en de Helpdeskmedewerker die deze certificering behaalt kan problemen oplossen in een desktopomgeving die draait op het Windows besturingssysteem, zoals Vista, XP, Windows 7, Windows 8 of Windows 10. Ervaring met Microsoft omgevingen is van belang voor een Helpdeskmedewerker. In veel vacatures voor Helpdeskmedewerkers is het van belang om MCTS (oude MCDST) of MCSA gecertificeerd te zijn.

Helpdeskmedewerker met MCDST

Een Helpdeskmedewerker MCDST toont aan te beschikken over vaardigheden om gebruikers binnen Windows omgevingen te kunnen helpen. Deze windows omgevingen zijn bijvoorbeeld Microsoft Windows XP en tegenwoordig Windows 7, 8 en 10. Het is raadzaam om te leren voor de meest recente OS versie van Microsoft, dat is momenteel de MCSA Windows 10 certificering.

MCDST vervangen door MCTS

Sinds 30 Juni 2011 zijn onderstaande oude MCDST examens niet meer beschikbaar. De helpdeskmedewerker diende beide examens te halen om MCDST certificering te krijgen.

  • 70-271 Supporting Microsoft Windows XP Client Operating Systems
  • 70-272 Support and Troubleshoot Applications on Microsoft Windows XP

Bovenstaande examens zijn vervangen door de MCITP: Enterprise Desktop Support Technician on Windows 7. Lees hier meer.

Certificaten Microsoft Helpdeskmedewerker

In veel vacatures voor Microsoft Helpdeskmedewerker is het van belang om Microsoft gecertificeerd te zijn. Wanneer je start op de servidesk is het behalen van de Windows Client certificering erg belangrijk. Naarmate je doorgroeit op de servicedesk, is het raadzaam door te studeren voor de verschillende MCSA certificeringen om uiteindelijk de MCSA certificering te behalen.

Vacatures MCDST Helpdeskmedewerker

Ben jij in het bezit van de Windows MCSA certificering? Bekijk dan de actuele vacatures op deze site.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.