Senior Helpdeskmedewerker vacatures

formulier

Wat is een Senior Helpdeskmedewerker? Hoe ziet de functieomschrijving van een Senior Helpdeskmedewerker eruit? Wat zijn de functie eisen van een senior helpdeskmedewerker? Dit en meer lees je op deze pagina over Senior Helpdeskmedewerker. Tevens vind je op deze website overzichtelijk alle vacatures voor Senior Helpdeskmedewerker per provincie.

Senior Helpdeskmedewerker vacatures

De Senior Helpdeskmedewerker is de vraagbaak voor medewerkers of zakelijke klanten. Deze medewerkers en zakelijke klanten benaderen jou met problemen per telefoon of e-mail. De Senior Helpdeskmedewerker registreert deze problemen en lost deze op naar tevredenheid. Service en support is belangrijk.

Functiebeschrijving Senior Helpdeskmedewerker

De Senior Helpdeskmedewerker levert support aan interne medewerkers. Als Senior Helpdesk ben je verantwoordelijk voor de 1e en 2e lijn support, daarnaast levert de Senior Helpdeskmedewerker rapportages op. De Helpdeskmedewerker is continue bezig met het optimaliseren en professionaliseren van de helpdesk en bespreekt dit ook met het management. De Senior Helpdeskmedewerker werkt samen met de systeembeheerder(s), netwerkbeheerder(s) en de teamleider.

Functie-eisen Senior Helpdeskmedewerker

Een Senior Helpdeskmedewerker vacature kan verschillen per vacature. Er zijn een aantal functie-eisen voor een Senior Helpdeskmedewerker die terugkomen in vacatures, namelijk:

- Een afgeronde MBO 3/4 of HBO opleiding en 3 jaar relevante werkervaring;

- Kennis van computers, servers (2008/2012/2016) en basiskennis van netwerken, routers en switches;
- Ervaring met communicatietechnologie;

- MCSE of MCSA certificering, of enkele deelcertificaten;

- Kennis en ervaring met MS Windows 7/8/10, Office (365), Outlook en Citrix;

- Ervaring met ITIL en Active Directory.

 

Naast bovenstaande eisen, dient de Junior Helpdeskmedewerker ook over een aantal persoonlijke eigenschappen te beschikken, namelijk:

- Servicegericht;

- Klantvriendelijk;

- Communicatief en sociaal vaardig;
- Zelfstandig en in staat gestructureerd te kunnen werken;

- Beschikt over een rijbewijs;
- Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Senior Helpdeskmedewerker hoofdwerkzaamheden

De Senior Helpdeskmedewerker werkt mee aan alle voorkomende werkzaamheden bij de afdeling ICT. In geval van een storing zoek jij als helpdeskmedewerker een oplossing, waarna je het probleem oplost. Het doel is om zoveel mogelijk incidenten zelfstandig op te lossen om zo beheer te ontlasten. Daarnaast zal de senior helpdeskmedewerker als vraagbaak dienen voor de junioren in het team. 

Certificeringen Sr. Helpdeskmedewerker

Er zijn een aantal certificeringen die een Sr. Helpdeskmedewerker kan halen, een aantal hiervan zijn MCP, MOS, MTA, MCSA en MCSE.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.

Met trots werken wij voor o.a. de volgende organisaties:

Heliomare
prorail
Multrix
Albelli
UMC
PON
Waterland Ziekenhuis
Succesfully

Geen passende vacature gevonden?

Laat je CV achter en wij nemen contact met je op zodra er passende helpdesk vacatures zijn!