Skilled helpdeskmedewerker vacatures

formulier

Wat is een Skilled Helpdeskmedewerker? Hoe ziet de functieomschrijving van een Skilled Helpdeskmedewerker eruit? Dit en meer lees je op deze pagina over skilled Helpdeskmedewerker. Tevens vind je op deze website overzichtelijk alle vacatures voor Skilled Helpdeskmedewerkers.

Skilled Helpdeskmedewerker vacature

Een helpdesk kan zowel skilled, als non-skilled zijn. In de meeste gevallen hebben we het hier dan over de 1e lijn, ofwel het eerste aanspreekpunt voor gebruikers om problemen met hard- en software te melden. Een skilled helpdeskmedewerker is grotendeels zelf in staat om de (eenvoudige) aangemelde problemen direct per telefoon of e-mail op te lossen. Het doel van de organisatie is een zo hoog mogelijk percentage door de eerstelijns helpdesk opgelost te krijgen, zodat de 2e lijn zich primair kan bezighouden met de wat complexere zaken.

Vacatures skilled helpdesk

Een non-skilled helpdeskmedewerker logt enkel incidenten in het call registratie systeem (TopDesk, HPopenview, etc.), terwijl een skilled helpdeskmedewerker ook zelf al een percentage van de binnenkomende incidenten kan oplossen. Een skilled helpdeskmedewerker levert support en advies aan gebruikers of klanten. De skilled helpdeskmedewerker heeft een service verlenende instelling en is flexibel. Hij of zij heeft een groot oplossend vermogen, tot wel 80%.

Functiebeschrijving skilled Helpdeskmedewerker

De functieomschrijving van de skilled helpdeskmedewerker is vergelijkbaar met die van een normale helpdeskmedewerker. Het leveren van support is een technische uitdaging voor de skilled helpdesk. De skilled helpdesk is verantwoordelijk voor het leveren van 1e lijns support. De skilled helpdesk krijgt dus per e-mail of per telefoon klachten, problemen of vragen binnen. Deze neemt de helpdeskmedewerker aan en lost deze op of zet deze door naar de tweede lijn.

Helpdeskmedewerker hoofdwerkzaamheden

Een skilled Helpdeskmedewerker werkt mee aan het oplossen van problemen die binnenkomen bij de afdeling ICT. In het geval van een storing registreert de skilled helpdeskmedewerker de melding en pakt deze melding op, afhankelijk van zijn of haar rechten. Gemiddeld lost een skilled-helpdeskmedewerker 80% van de binnengekomen incidenten op.

Skilled Helpdeskmedewerker profiel

De skilled Helpdeskmedewerker een IT-achtergrond en is in bezit van een MBO of HBO opleiding. Hij/zij is communicatief vaardig, kan tegen stress en is klantgericht. Omdat er al wat kennis en kunde wordt gevraagd door de (interne) klanten is het van belang al wat werkervaring te hebben. Dit is ook een goed moment om met certificeringen te beginnen zoals: ITIL en Windows 7/8/10, lees hier meer over op deze website onder certificeringen.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.

Met trots werken wij voor o.a. de volgende organisaties:

Vancis
Waterland Ziekenhuis
PON
Nieuwegein
Den Bosch
IBM
Multrix
UMC

Geen passende vacature gevonden?

Laat je CV achter en wij nemen contact met je op zodra er passende helpdesk vacatures zijn!