Salaris helpdeskmedewerker

formulier

Het salaris van een Helpdeskmedewerker? Lees op deze pagina alle informatie over het salaris van een Helpdeskmedewerker en/of Servicedeskmedewerker en waar dit salaris van afhankelijk is.

Helpdeskmedewerker salaris

Het salaris van een helpdeskmedewerker verschilt nogal eens. En hangt mede af van je leeftijd, ervaring, opleidingsniveau, het bedrijf waar je werkt, kennis en of je wel/niet werkt in de detachering. Een startende helpdeskmedewerker verdient rond de 1500 - 1800 euro bruto. Terwijl een helpdeskmedewerker met 5 jaar ervaring tussen de 1900 - 2600 euro kan verdienen. Wil je een indicatie van het salaris dan kun je kijken op deze site: loonwijzer

Loon binnen detachering

Servicedeskmedewerkers werkzaam binnen de detachering verdienen meestal een iets lager bruto salaris, maar krijgen wel een opleidingstraject waarbij ze kosteloos certificeringen mogen behalen, doen ervaring op bij verschillende opdrachtgevers (goed voor je CV), krijgen een lease auto en worden begeleid door een jobcoach. Bij sommige detacheerders, zoals jobfinity, krijg je ook nog eens een bonus per behaald certificaat! Per saldo is de compensatie dus vaak nog beter als je werkt via een detacheerder, in vergelijking met een baan in vaste dienst. Het detacheringsbureau heeft er namelijk belang bij om jou zo goed mogelijk te ontwikkelen, een win-win situatie!

 

Wat is het salaris van een helpdeskmedewerker

Over het algemeen starten ICT'ers met een baan als helpdeskmedewerker na het behalen van MBO-3 of MBO-4 ICT opleiding, en ligt de salaris range tussen de 1500 - 1800 euro bruto per maand. Op de servicedesk krijgen de medewerkers te maken met alle problemen die er zijn op het gebied van ICT binnen de organisatie. Een ideale rol om te starten in de ICT, omdat alle problemen op het gebied van kantoorautomatisering worden gemeld via de servicedesk. Daarnaast is de servicedesk functie, de ideale basis om vanuit door te groeien richting werkplekbeheer en systeembeheer of netwerkbeheer.

Belang helpdeskmedewerker in lijn met salaris

De rol van helpdeskmedewerker is erg belangrijk, daarom is het bruto salaris ook van belang. De salaris range van junior tot senior helpdeskmedewerker ligt tussen de 1500 - 2600 euro bruto. Er zouden erg veel problemen ontstaan wanneer er geen servicedesk is, immers niemand kan dan nog bellen indien er problemen zijn met de computer. De medewerkers van een bedrijf zijn niet productief wanneer hun computer, applicaties of andere randapparatuur niet functioneren.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.