Salaris helpdeskmedewerker

formulier

Het salaris van een Helpdeskmedewerker? Lees op deze pagina alle informatie over het salaris van een Helpdeskmedewerker en/of Servicedeskmedewerker en waar dit salaris van afhankelijk is.

Helpdeskmedewerker salaris

Het salaris van een helpdeskmedewerker verschilt nogal eens. En hangt mede af van je leeftijd, ervaring, opleidingsniveau, het bedrijf waar je werkt, kennis en of je wel/niet werkt in de detachering. Een startende helpdeskmedewerker verdient rond de 1700 - 2400 euro bruto. Terwijl een helpdeskmedewerker met 5 jaar ervaring tussen de 2200 - 2900 euro kan verdienen.

Waar is het salaris van een helpdeskmedewerker van afhankelijk?

De hoogte van het salaris van een helpdeskmedewerker hangt af van een aantal factoren, we noemen er hier een paar van, namelijk:

  • Ervaring - Ervaring is een van de belangrijkste onderdelen, het geeft werkgevers een goede indicatie van jouw capaciteiten en opgedane ervaring;
  • Opleidingsniveau - Er wordt altijd gekeken naar het opleidingsniveau van sollicitanten, binnen de IT is dit vaak MBO niveau 3 of MBO ICT niveau 4, of HBO Informatica;
  • CAO / salaris huis - Het ene bedrijf betaalt beter dan het andere. Dit heeft o.a. te maken met de CAO, het salarishuis, etc.;
  • Bonus - Bij sommige bedrijven krijg je een bonus als jij of het bedrijf in het algemeen goed presteert, bijvoorbeeld in de vorm van een 13e maand. 
  • Certificeringen - Behaalde certificeringen zoals je MCSA 2016 wegen ook mee. Je toont hiermee aan dat je over specifieke kennis beschikt, en dat je in staat bent om (door) te leren. Zeker in de detachering is dit een plus.

Werken in de detachering

Servicedeskmedewerkers werkzaam binnen de detachering verdienen meestal een iets lager bruto maandsalaris, maar krijgen:

  • een opleidingstraject, waarbij je kosteloos certificeringen mag behalen;
  • de kans om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers (goed voor je CV);
  • een lease auto;
  • een jobcoach, die je helpt je doelen te behalen.

Bij sommige detacheerders, zoals bijvoorbeeld jobfinity, krijg je ook nog een bonus per behaald certificaat! Per saldo is de compensatie dus vaak nog beter als je werkt via een detacheerder, in vergelijking met een baan in vaste dienst. Het detacheringsbureau heeft er namelijk belang bij om jou zo goed mogelijk te ontwikkelen, een win-win situatie! Wil je meer informatie over detachering, lees dan dit artikel eens: meest gestelde vragen over detachering.

Wat is het salaris van een helpdeskmedewerker

Over het algemeen starten ICT'ers met een baan als helpdeskmedewerker na het behalen van hun MBO-3 of MBO-4 ICT opleiding, en ligt de salaris range tussen de 1700 - 2400 euro bruto per maand. Op de servicedesk krijgen de medewerkers te maken met alle problemen die er zijn op het gebied van ICT binnen de organisatie. Een ideale rol om te starten in de ICT, omdat alle problemen op het gebied van kantoorautomatisering worden gemeld via de servicedesk. Daarnaast is de servicedesk functie, de ideale basis om vanuit door te groeien richting werkplekbeheer en systeembeheer of netwerkbeheer.

Belang helpdeskmedewerker in lijn met salaris

De rol van helpdeskmedewerker is erg belangrijk, daarom is het bruto salaris ook van belang. De salaris range van junior tot senior helpdeskmedewerker ligt tussen de 1700 - 2900 euro bruto. Er zouden erg veel problemen ontstaan wanneer er geen servicedesk is, immers niemand kan dan nog bellen indien er problemen zijn met de computer. De medewerkers van een bedrijf zijn niet productief wanneer hun computer, applicaties of andere randapparatuur niet functioneren. Kijk ook eens op de site van: loonwijzer

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.