Microsoft Certified Solutions Expert MCSE certificering

formulier

Je MBO-ICT of HBO diploma op zak, en al wat werkervaring als helpdeskmedewerker? Dan is het tijd om door te leren en te starten met het behalen van ICT certificeringen. De meeste startende helpdeskmedewerkers beginnen het behalen van het Microsoft Certified Solutions Expert certificaat op Desktop niveau.

Microsoft lanceert nieuw certificeringsprogramma

MCSE heeft een andere benaming gekregen, MCSE staat nu niet meer voor Microsoft Certified System Engineer, maar voor Microsoft Certified Solutions Expert. Belangrijk te weten is dat MCITP komt te vervallen, het is dus niet mogelijk om MCITP Windows Server 2012 te worden.

Op dit moment zijn er vier MCSE certificeringen beschikbaar, dit zijn: MCSE Server Infrastructure, MCSE Desktop Infrastructure, MCSE Private Cloud en MCSE SQL Server 2012. Deze pagina gaat in op de certificering voor helpdeskmedewerkers, namelijk: MCSE Desktop Infrastructure.

MCSE: Desktop Infrastructure

Met het behalen van het MCSE: Desktop Infrastructure certificaat geeft de IT Professional aan over kennis te beschikken op het gebied van desktop virtualisatie, remote desktop services en applicatie virtualisatie. De IT Professional is in staat desktops en apparaten te implementeren en beheren vanaf elke locatie, zonder beveiligings risico en compliance. Om het MCSE Desktop Infrastructure certificaat te behalen dient de professional de volgende examens te behalen:

- 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012
- 70-411: Administering Windows Server 2012
- 70-412: Configuring Advanced Windows Server 2012 Services
- 70-415: Implementing a Desktop Infrastructure
- 70-416: Implementing Desktop Application Environments

Upgraden naar MCSE Desktop Infrastructure 2012

Vanaf MCSA Windows Server 2012: MCSE is een vervolg op het MCSA certificaat, daarom dient de IT Professional eerst het MCSA Windows Server 2012 certificaat te behalen alvorens op te kunnen gaan voor de MCSE certificering. Om het upgrade traject te voltooien dient de IT Professional de volgende examens te behalen:


- 70-415: Implementing a Desktop Infrastructure
- 70-416: Implementing Desktop Application Environments

Vanaf MCITP: Enterprise Desktop Administrator 7: Het upgrade traject naar MCSE Desktop Infrastructure vanaf MCITP: Enterprise Desktop Administrator 7 ziet er als volgt uit. De IT Professional dient de volgende 3 examens te behalen, dit zijn:


- 70-417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012
- 70-415: Implementing a Desktop Infrastructure
- 70-416: Implementing Desktop Application Environments


Bovenstaande en alle overige gebieden waarop je de MCSE certificering kunt behalen, lees je op de MCSE pagina van microsoft.

Certificaten Microsoft Helpdeskmedewerker

In veel vacatures voor Microsoft Helpdeskmedewerker is het van belang om Microsoft gecertificeerd te zijn. De bekende certificeringen zijn de MCSA/ MCSE/ MCP/ MCITP en MCDST-certificeringen.

Vacatures Microsoft MCSE Desktop Helpdeskmedewerkers

Helpdeskmedewerker met een MCSE certificaat? Bekijk dan de beschikbare vacatures online op deze website en solliciteer direct.

 

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.