Junior Helpdeskmedewerker vacatures

formulier

Wat is een Junior Helpdeskmedewerker? Hoe ziet de functieomschrijving van een Junior Helpdeskmedewerker eruit? Wat is het verschil tussen een skilled en een non-skilled helpdeskmedewerker? Dit en meer lees je op deze pagina over Junior Helpdeskmedewerker. Tevens vind je op deze website overzichtelijk alle vacatures voor Junior Helpdeskmedewerker. 

Junior Helpdeskmedewerker Vacatures

De Junior Helpdeskmedewerker is een echte startersfunctie en deze start vaak op een non-skilled Helpdesk. De Junior Helpdeskmedewerker is iemand die nog weinig ervaring heeft met het leveren van support aan eindgebruikers. De ervaring bestaat meestal enkel uit stage ervaring, opgedaan tijdens een MBO-ICT opleiding. Een Junior helpdeskmedewerker is in staat kennis te delen en te documenteren. De Junior Helpdeskmedewerker beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kan tegen wat stress en is representatief.

Skilled Helpdeskmedewerker versus. non-skilled Helpdeskmedewerker

Een non-skilled helpdeskmedewerker logt enkel incidenten in het call registratie systeem (TopDesk, HPopenview, etc.), terwijl een skilled helpdeskmedewerker ook zelf al een percentage van de binnenkomende incidenten kan oplossen.

Functiebeschrijving Junior Helpdeskmedewerker

Elke functieomschrijving van een Junior Helpdeskmedewerker kan anders zijn, maar als Junior Helpdeskmedewerker ondersteun jij de eindgebruikers telefonisch ofwel remote en los je ICT-gerelateerde problemen op. Als helpdeskmedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruikers. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Het telefonisch of per e-mail aannemen van incidenten van eindgebruikers, je registreert deze en lost deze op of zet deze door aan collega’s op de tweede lijn;
 • Het behandelen en beantwoorden van vragen over o.a. problemen met het versturen van e-mails, verloren documenten, internet problemen;
 • Het bewaken van de status van gemelde problemen en de communicatie met de betreffende eindgebruiker.

In de meeste gevallen is een Junior Helpdeskmedewerker verantwoordelijk voor het leveren van de 1e lijns support. De Junior Helpdeskmedewerker neemt per e-mail of per telefoon support verzoeken van (interne) klanten aan. De Junior Helpdeskmedewerker registreert deze support verzoeken in het call registratie systeem.  Na het registreren, analyseert de helpdeskmedewerker de problemen en schrijft scenario's uit voor overdracht naar de technisch verantwoordelijke. Zodat de collega's van de 2e lijns support er direct mee aan de slag kunnen gaan. 

Functie-eisen Junior Helpdeskmedewerker

De functie-eisen voor een Junior Helpdeskmedewerker kunnen verschillen per vacature. Hier kunt u een aantal functie-eisen lezen voor een Junior Helpdeskmedewerker.

 • Een afgeronde MBO 3/4 of HBO opleiding en enige stage ervaring;
 • Kennis van computers, servers (2003/2008) netwerken, routers en switches;
 • Ervaring met communicatietechnologie;
 • Microsoft certificering is een pre;
 • Kennis en ervaring met MS Windows 7/8/10, Office, Outlook;
 • Kennis van ITIL en Active Directory is een pré.

Naast bovenstaande eisen, dient de Junior Helpdeskmedewerker ook over een aantal persoonlijke eigenschappen te beschikken, namelijk:

 • Servicegericht;
 • Klantvriendelijk;
 • Communicatief en sociaal vaardig;
 • Zelfstandig en in staat gestructureerd te kunnen werken;
 • Beschikt over een rijbewijs;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Junior Helpdeskmedewerker hoofdwerkzaamheden

De Junior Helpdeskmedewerker werkt mee aan alle voorkomende werkzaamheden op de helpdesk. Hij neemt de aangemelde problemen in behandeling, probeert deze op te lossen, zet eventueel problemen door naar de tweede lijn en houdt het CMDB bij. Het takenpakket verschilt per organisatie. Zo kan het zijn dat de junior helpdeskmedewerker primair aan de telefoon zit maar het kan ook zo zijn dat hij al een aantal werkplekbeheer taken krijgt. Ook het installeren van standaard gebruikerssoftware kan tot het takenpakket behoren.

Profiel Junior Helpdeskmedewerker

De Junior Helpdeskmedewerker heeft een IT-achtergrond en is in bezit van een afgeronde MBO of HBO opleiding. De Junior Helpdesk heeft affiniteit met computers, automatisering en netwerken. De helpdeskmedewerker is communicatief vaardig en flexibel, daarnaast beheerst deze de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.

Met trots werken wij voor o.a. de volgende organisaties:

GGZ Nederland
Waterland Ziekenhuis
SNSreal
Siso
Heerenloo
Multrix
IBM
VUmc

Geen passende vacature gevonden?

Laat je CV achter en wij nemen contact met je op zodra er passende helpdesk vacatures zijn!