Microsoft Certified Solutions Associate MCSA certificering

formulier

Je MBO-ICT diploma op zak, en al wat werkervaring als helpdeskmedewerker? Dan is het tijd om door te leren en te starten met het behalen van ICT certificeringen. De meeste startende helpdeskmedewerkers beginnen het behalen van het Microsoft Windows 7 of Windows 8 certificaat.

Microsoft lanceert nieuw certificeringsprogramma

MCSA heeft een andere benaming gekregen, MCSA staat nu niet meer voor Microsoft Certified System Administrator, maar voor Microsoft Certified Solutions Associate. Belangrijk te weten is dat MCITP komt te vervallen, het is dus niet mogelijk om MCITP Windows Server 2012 te worden.

MS Certified Solutions Associate (MCSA)

MCSA staat voor Microsoft Certified Solutions Associate. De helpdeskmedewerker die deze certificering heeft is in staat om support te leveren aan eindgebruikers op Windows 7 en/of Windows 8. Er zijn diverse richtingen om voor te studeren, dit zijn: Windows 7, Windows 8 en Windows 10. De Windows Server certificeringen zijn van belang als je al werkzaam bent als systeembeheerder, en in mindere mate voor helpdeskmedewerkers. Wij zullen de Windows Server certificeringen hier dan ook niet behandelen, maar wil je hier toch meer over weten, lees dan hier verder. De MCSA certificering is ook belangrijk voor het behalen van de Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE). Er zijn verschillende MCSA certificeringen beschikbaar, die hieronder worden besproken. Dit zijn:

  1. MCSA Windows 7
  2. MCSA Windows 8
  3. MCSA Windows 10

1. Examens MCSA certificering Windows 7

Hieronder lees je de examen die je moet halen om de MCSA Windows 7 certificering te behalen. Leuk om te weten is dat wanneer de IT-Professional de MCSA: Windows 7 certificering haalt, deze tot en met 31 Januari 2014 automatisch ook de MCTS: Windows 7, Configuration krijgt, en tevens ook de certificering voor MCITP: Enterprise Desktop Administrator (examens 680 en 686) of voor MCTIP: Enterprise Desktop Support Technician (examens 680 and 685) krijgt. Om de MCSA certificering als helpdeskmedewerker te behalen dien je de volgende examens te behalen, dit zijn:

- 70-680: Windows 7, Configuring
- 70-685: Enterprise Desktop Support Technician of 70-686: Windows 7, Enterprise Desktop Administrator

2. Examens MCSA Windows 8

Om de MCSA Windows 8 certificering te behalen dien je de volgende examens te behalen, dit zijn:

- Configuring Windows 8 70-687;

- Managing and Maintaining Windows 8 70-688.

Upgrade naar MCSA Windows 8

Ben je MCSA Windows 7 gecertificeerd, dan kun je met het behalen van het onderstaande 70-689 examen upgraden naar de MCSA Windows 8 certificering.

- 70-689: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows 8
Note: Om de upgrade volledig te maken dien je te beschikken over een MCSA Windows 7 certificering of een van de volgende certificeringen: MCITP: Enterprise Desktop Administrator of MCITP: Enterprise Desktop Support Technician.

 

3. Examens MCSA Windows 10

Om de MCSA Windows 10 certificering te behalen dien je de volgende examens te behalen, dit zijn:

- Installing and Configuring Windows 10 70-698;

- Configuring Windows Devices 70-697.

Certificaten Microsoft Helpdeskmedewerker

In veel vacatures voor Helpdeskmedewerkers is het van belang om Microsoft gecertificeerd te zijn. De bekende certificeringen zijn -naast MCSA- de MCSE en de oude MCP/ MCITP en MCDST-certificeringen.

MCSA certificaat Microsoft Helpdeskmedewerker

Als Helpdeskmedewerker is het belangrijk Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) te worden, hiermee toon je aan dat je de ambitieus en leergierig bent. Met name als je werkzaam bent in de detachering, kijken opdrachtgevers naar de combinatie van werkervaring en certificering(en).

Vacatures Microsoft MCSA Helpdeskmedewerkers

Ben je een helpdeskmedewerker met een MCSA certificaat op Windows 7, Windows 8 of Windows 10? Bekijk dan de vacatures online. Heb je nog geen certificaat, dan kun je die via ons behalen.

Vacature zoeken

Zoek in onze database naar een passende vacature.