formulier

Gezocht: Servicedeskmedewerker Best, Noord-Brabant

36 - 40 uur
MBO
1 - 3 jaar

Gezocht: Servicedeskmedewerker Best, Noord-Brabant

Om het snelgroeiende klantenbestand van Rapasso zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn zoeken zij een enthousiaste helpdeskmedewerker voor op hun kantoor in Best, Noord-Brabant. 

Functieomschrijving Servicedeskmedewerker Best

Met behulp van geavanceerde helpdesksoftware ondersteun je op klantvriendelijke wijze de gebruikers van ons innovatieve cloud-platform. Je handelt zelfstandig de meeste vragen af en waar nodig zet je de inkomende vragen door binnen het team. Welgestelde vragen ga je verwerken tot artikelen in onze knowledge base, het online helpcenter voor de gebruiker, zodat klanten in het vervolg daar zelf het antwoord op hun vraag kunnen vinden. Het is dus zeker geen functie waarbij je uitsluitend inkomende vragen afhandelt en binnen het team uitzet. Er wordt juist van je verwacht dat je helpt om het supportproces mee te optimaliseren en te automatiseren met gebruik van intelligente software.

Profiel servicedeskmedewerker in Best, Noord-Brabant

Servicedeskmedewerker Best Noord-Brabant

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO of HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van ICT, en je bent communicatief vaardig en kunt foutloos schrijven;
  • Je spreekt goed Nederlands en staat óók telefonisch mensen goed en duidelijk te woord;
  • Je hebt affiniteit met software en vind snel je weg in nieuwe software. Je hebt geduld en geeft klanten het gevoel dat ze alles aan je kunnen vragen;
  • Kennis en ervaring met helpdesksoftware, met name Intercom, is een pré.

Over ons

Wij ontwikkelen één heel specifiek softwareproduct waarmee wij uniek zijn in de markt. Dit product heet net als onze organisatie: Rapasso. Rapasso is een innovatief cloud-platform om personen te kunnen begeleiden in hun carrière. Bijvoorbeeld bij ontslag, vrijwillige mobiliteit, ziekte en het vinden van een nieuwe baan. Wij werken met een team van professionals zowel in vaste dienst als op flexibele basis. Dit team zorgt voor marketing, verkoop, implementatie, doorontwikkeling en klantondersteuning. Onze klanten zijn professionele bureaus en corporates die mensen helpen hun positie en prestatie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Van A naar Beter, of beter in A. Hiervoor hebben wij een baanbrekende cloud-oplossing ontwikkeld.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een bruisende organisatie die stevig groeit;
  • Focus op toegevoegde waarde in de samenwerking tussen jou en jouw collega’s;
  • Alleen maar professionals, overhead is bij ons geheel uitbesteed;
  • 100% No-nonsense werkomgeving en een redelijk en marktconform salaris;
  • Onze filosofie voor het personeelsbestand: Wij ambiëren geen groot team, wij willen een groots team. Geen mensen op de bank maar het best samengestelde elftal in het veld.

Geen passende vacature gevonden?

Laat je CV achter en wij nemen contact met je op zodra er passende helpdesk vacatures zijn!
 
 

Gezocht: Servicedeskmedewerker Best, Noord-Brabant

36 - 40 uur
MBO
1 - 3 jaar